27/11/2015

Makaron ryżowy warzywami stir fry/ Rice noodles with stir fry veggies

Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z opakowaniem. Na woka wrzuć odrobinę oleju sezamowego lub innego przeznaczonego do wysokich temperatur. 

Dodaj takie warzywa jakie masz w domu, użyłam:
brukselka, fasolka, marchewka, grzyby, kapusta pekińska, papryka - warzywa pokroić w długie paski i podsmaż dosłownie 1-2 min na woku. Dodaj sos sojowy lub sweet chili sos. Podaj posypane sezamem.

Coook rice noodles accordingly to packaging instruction. Pour few drops of sesame oil on the wok.
Add whatever veggies you have at home, I used:
brussell sprouts, green beans, carrot, chestnut mashrooms, chinese cabbage, peppers - cut all veggies into long stripes and stir fry for 1-2 mins. Add soy sauce or sweet chilli sauce. Sprinkle with sesame seeds.



No comments:

Post a Comment