20/11/2015

Lody gruszkowe/ Pear sorbet


Potrzebujesz
4-5 gruszki, 2 banany, 1 łyżka syropu klonowego, kilka listków mięty, odrobina wody.

Kilka godzin wcześniej wystarczy pokroić kilka gruszek na ćwiartki, lub mniejsze kawałki, do tego 2 banany i we woreczku do zamrażarki.  Po kilku godzinach wyciągnij i odłóż na blat i odczekaj chwilkę - w zależności jakiej mocy masz blender, te o słabszej mocy mogą nie przeżyć kontaktu z zamrożonymi na kostki lodu owocami. Wszystkie owoce, liście mięty i miód wrzucamy do blendera i miksujemy, można dodać odrobinę wody. Lody są od razu gotowe do konsumpcji, można je również ponownie zamrozić. 

You will neeed: 
4-5 pears, 2 bananas, few leaves of fresh mint, 1 spoon of maple syrop.

Few hours earlier cut pears and bananas into small pieces and put into freezing bags and freeze. After few hours you can remove them from the bags and leav eon the table for few minutes - this will soften them a little bit in case your blender isn't that powerful. All fruits, mint, honey place in a blender, you can add a little bit of water too. Finish blending until you get required consistency. Sorbet is ready to eat straight away, you can also freeze it again.

No comments:

Post a Comment