31/12/2015

Wegańskie curry z kaszą gryczaną/ Vegan curry with buckwheat.


Potrzebna będzie: 
Cebulka, kilka ząbków czosnku, papryka, cukinia, grzyby, ok 3 pomidorów. Mleko kokosowe - ok pół szklanki. Kilka kawałków brokuła. ok 3 pomidory na sos. Kasza gryczana niepalona.

Wszystkie warzywa oprócz brokuła, kroimy w kosteczkę i lekko podsmażamy na patelni, przyprawiamy: curry, sól, pieprz, odrobina pieprzu cayenne, kolendra. Po czym zalewamy sosem zrobionym ze zmiksowanych 3 pomidorów. Dodałam również kilka kawałków brokuła. Dusimy pod przykryciem ok 10 minut. Dolać pół szklanki mleka kokosowego. Wymieszać. Podać z ugotowana niepaloną kaszą gryczaną.

You will need: 
an onion, few claves of garlic, bell pepper, courgette, mashrooms, 3 tomatoes, coconut milk - half a glass, few pieces of broccoli, 3 tomatoes for sauce, cooked buckwheat.
All veggies except for broccoli - chop into small pieces and fry a bit on a pan with spices: curry, salt, pepper, cayenne pepper, correander. Pour a sauce made from blended 3 tomatoes. Add few pieces of broccoli, stew for 10 min. Add coconut milk. Mix well and serve with cooked bcukwheat.


No comments:

Post a Comment