06/03/2016

Pudding Wanilliowy z Kaszy Jaglanej/ Vanilla Millet Pudding (PL/EN)

(PL) Niedawno znalazłam taki oto przepis na pyszny deser z kaszy jaglanej, taki prosty dwuskladnikowy i naprawdę smaczny! Przepis jest ze  świetnej strony Veganbanda.pl:


Potrzebujesz:
1 szklanki kaszy jaglanej
4 szklanek mleka roslinnego o smaku waniliowym, np. mleko ryżowe waniliowe 
(tym razem kupiłam gotowe, jednak nie ma problemu można zrobić swoje o intensywnym smaku wanilli, a jak zrobić mleko roślinne już kiedyś pisałam:
http://123matata.blogspot.nl/2016/01/domowej-roboty-mleko-orzechowe-homemade.html)

Metoda jest prosta gotuje się kasza w mleku nie w wodzie, gotowanie trwa ok 20min. 1 szklanka kaszy na 4 szklanki mleka roślinnego. Po ugotowaniu, blendujesz, można posypacć kakao na górę i gotowe. Nam smakował tak na świeżo na ciepło, po przechowaniu w lodówce zrobił się zbyt suchy, więc jak dla nas świeże najlepsze.

I już! Smacznego!





(EN) Recently I discovered a great recipe for a simple dessert made from millet, just two ingredients and is delicious!  I found it on  Polish Vegan Blog www.veganbanda.pl


You will need:
1 cup of millet uncooked
4 cups of Vanilla Flavoured Plant milk, e.g Vanilla rice milk  or Vanilla Soy Milk

(I used the store bought milk, but you can also make it with homemade vanilla flavoured milk, and here is how to make plant milk:
http://123matata.blogspot.nl/2016/01/domowej-roboty-mleko-orzechowe-homemade.html)

Method:
You cook millet in a pot in milk not in the water, just put 1 cup of millet and 4 cups of vanilla plant milk and cook it for circa 20mins. After it is cooked, blend it well in a high speed. And it is ready! Pour it into jars or bowls, you can dust some raw cacao powder on the top and enjoy! We loved it straight away when it was still warm. You can refrigerate but for us it went a bit too dry when we left it in the fridge. We prefer it fresh!



Enjoy!



No comments:

Post a Comment